ဒီေနရာေလးကို

Monday, October 18, 2010

ဂ်င္းစားသံုးျခင္းျဖင့္ ႂကြက္သားမ်ားနာက်င္မႈကုိ ေလွ်ာ႔ခ်ႏုိင္

မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ဂ်င္းအား အစိမ္းအတုိင္း ေန႔စဥ္ အနည္းငယ္စားသံုးပါက ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ၿပီးေနာက္ ျဖစ္ေပၚလာေသာ ႂကြက္သားမ်ား နာက်င္မႈကို သက္သာေစႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသနတစ္ရပ္က ေဖာ္ျပသည္။ ပ်ဳိ႕အန္ျခင္းႏွင့္ ေနမထိထိုင္မသာ ျဖစ္ျခင္းမ်ားအတြက္ ဂ်င္းကိုေဆးအျဖစ္ အသံုးျပဳေနသည္မွာ ၾကာၿပီျဖစ္သလုိ ဂ်င္းတြင္ အျခားအစြမ္းထက္ေသာ သတၱိမ်ားလည္း ရွိေၾကာင္းႏွင့္ မၾကာေသးမီက ျပဳလုပ္ခဲ့သည့္ ေလ့လာမႈတစ္ခုတြင္ အမႈန႔္ျပဳလုပ္ထာားေသာ ဂ်င္းသည္ အမ်ဳိးသမီးမ်ား၏ သားအိမ္ကင္ဆာ ဆဲလ္မ်ားကိုပင္ ေသေစႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႔ရွိထားသည္။


ယခုေနာက္ဆံုး စမ္းသပ္မႈတြင္ အေမရိကန္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားသည္ လူအုပ္စုတစ္စုအား ၃စုခဲြၿပီးေနာက္ လက္ေမာင္း ေလ့က်င့္ခန္းမ်ားကုိ ျပဳလုပ္ေစခ့ဲသည္။ ပထမအုပ္စုအား ဂ်င္းအစိမ္းလိုက္၂ဂရမ္ခန္႔ေကၽြး၍ ဒုတိယအုပ္စုအား ျပဳတ္ထားေသာ ဂ်င္းကို စားသုံးေစခဲ့သည္။ တတိယအုပ္စုကုိမူ အျခားအစားထုိး အရာတစ္ခု စားသံုးေစခဲ့သည္။ ၂၄နာရီ ၾကာၿပီးေနာက္ ၎တို႔အား ျပန္လည္စမ္းသပ္ခဲ့ရာတြင္ ဂ်င္းအစိမ္းလုိက္ စားေသာအုပ္စုမွာ ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ နာက်င္ျခင္း ခံစားရမႈ ေလ်ာ့ပါးေနၿပီး အပူေပးထားေသာ ဂ်င္းစားသုံးသူမ်ားတြင္ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ပါးေနေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။ ထို႔အတြက္ ဂ်င္းသည္ နာက်င္မႈကုိ သက္သာေစေသာ သတၱိရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။

No comments:

Post a Comment